ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 - Τ.Θ: 18447 - Τ.Κ:540 03
ΤΗΛ. (2310) 219.656 - 246.640 - 218.448, FAX: 219.656,
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 20/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνο Συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Σε συνέχεια της έως τώρα συνεργασίας των δύο Ομοσπονδιών υπεγράφη κοινό μνημόνιο ανάμεσα στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) και την Βουλγαρική Ομοσπονδία Κυνηγών & Αλιέων.

Αντιπροσωπεία της ΚΟΜΑΘ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Ν. Μαϊλιάνη και συνοδεία τριών Δασολόγων της συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Κυνηγών & Αλιέων κ. Christo Mihaylov, Καθηγητή Δασολογίας και αντιπροσωπεία της Βουλγαρικής Πλευράς, αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, Δασολόγους και Προέδρους Βουλγαρικών Κυνηγετικών Συλλόγων. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο Sandanski της Βουλγαρίας με ευθύνη της βουλγαρικής πλευράς.

Αποφασίσθηκε η υποβολή ερευνητικής πρότασης για τη διαχείριση και φύλαξη της άγριας πανίδας στις παραμεθόριες περιοχές της ορεινής Ροδόπης και για την ενημέρωση των δυο κυνηγετικών κοινοτήτων. Το περιεχόμενο της πρότασης εγκρίθηκε στην εν λόγω συνάντηση και θα υποβληθεί εκ μέρους της Ελλάδας στο πλαίσιο του Interreg III.

Επίσης συζητήθηκε η ενεργοποίηση του Βαλκανικού Συμβουλίου Θήρας, την προεδρία του οποίου έχει η Βουλγαρία. Για το σκοπό θα επιχειρηθεί πρόδρομη συνάντηση τον Ιούνιο στη Σόφια με συμμετοχή των βαλκανικών χωρών και διήμερη συνάντηση τον Οκτώβριο με σκοπό τη χάραξη βαλκανικής πολιτικής για τη θήρα και τη διαχείριση της άγριας πανίδας.

Γραφείο Τύπου ΣΤ' ΚΟΜΑΘ