ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εθν.Αντιστάσεως 173-175, Τ.Κ: 55134
ΤΗΛ. (2310) 477.128-9, FAX: 475.301, 473.863
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 2/06/2005


Δελτίο Τύπου
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης
εγκαινίασε τα νέα της γραφεία

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) εγκαινίασε το Σάββατο 28 Μαΐου τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της, στην περιοχή του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την ΚΟΜΑΘ.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι Βουλευτές κ.κ. Δ. Γαλαμάτης, Κ. Γκιουλέκας και Ι. Ιωαννίδης, ο Νομάρχης Θεσ/νίκης κ. Ψωμιάδης, ο Αντινομάρχης Θεσ/νίκης κ. Μπίκος, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Ν. Παπαδοδημας, οι Πρόεδροι της Κυνηγετικών Ομοσπονδιών Πελοποννήσου κ. Κ. Μαρκόπουλος και Ηπείρου κ. Π. Τσιλίκης, ο Δ/ντής του Ιδρύματος Δασικών Ερευνών κ. Παπαχρήστου, ο Δ/ντής Δασών Ν. Θεσσαλονίκης κ. Πέτρου, η Δασάρχης Θεσσαλονίκης κ. Α. Τσακιστράκη, η κ. Π. Φραγκιαδούλη και ο κ. Αϊναλής από τη Δ/νση Δασών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, η κ. Μ. Ντότη από τη Δ/νση Δασών Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ο Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Κ. Κοκκολάκης, οι υπεύθυνοι Θήρας των Δασαρχείων Θεσσαλονίκης κ. Λ. Αντωνοπούλου, Λαγκαδά κ. Μ. Γεωργιάδης και Σιδηροκάστρου κ. Χ. Καραπαναγιωτίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και άλλων Δασικών Αρχών, Καθηγητές και μέλη ΔΕΠ από το Αριστοτέλειο και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και από άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητές από το ΕΘΙΑΓΕ, ο Πρόεδρος της ΠΕΒΕΚΕ κ. Ιορδάνογλου, ο Πρόεδρος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κ. Μπουτάρης και εκπρόσωποι άλλων φορέων, όπως της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, Πυροσβεστικής, του ΕΚΒΥ κλπ, εκπρόσωποι των κυνηγετικών περιοδικών Κυνηγός & Φύση (κ. Λ. Κακαβούλης), Κυνηγεσία & Κυνοφιλία (κ. Ν. Λελούδας), e-artemis (κ. Θ. Τσάμης) και άλλων εκπροσώπων του Τύπου, εκπρόσωπος του Δικτύου Κυνηγών «Ωρίων», Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Κυνηγετικών Συλλόγων, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες και πλήθος φίλων και συνεργατών της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

Τα νέα γραφεία εγκαινίασε κάτω από αδιάκοπη βροχή ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Παπαδόδημας μιας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σαλαγκούδης δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί στην εκδήλωση και να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια όπως είχε προγραμματιστεί.

Στη δεξίωση που ακολούθησε δόθηκε η ευκαιρία για γόνιμη συζήτηση και προώθηση της συνεργασίας μέσα σε κλίμα ευχάριστο, παρόλη την ταλαιπωρία λόγω της έντονης καταιγίδας και των δυνατών ανέμων.

Το Δ.Σ. και το προσωπικό της ΚΟΜΑΘ ευχαριστεί όλους, όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια. Η απόκτηση νέας σύγχρονης και λειτουργικής ιδιόκτητης έδρας θα συμβάλλει στην ενίσχυση των προσπαθειών των κυνηγετικών οργανώσεων για τη διαχείριση και προστασία της άγριας πανίδας και στην ανάδειξη του ρόλου της κυνηγετικής δραστηριότητας. Τα νέα γραφεία αποτελούν το επιχειρησιακό κέντρο της ΚΟΜΑΘ, αλλά η συνεχής εργασία στο πεδίο, με έρευνα, έργα βελτίωσης ενδιαιτημάτων, αντιμετώπιση των κυνηγετικών προβλημάτων, συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή των 61 Κυνηγετικών Συλλόγων αρμοδιότητας της ΚΟΜΑΘ και με τα περίπου 60.000 μέλη κυνηγούς της Βόρειας Ελλάδας.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΜΑΘ, στην οποία δόθηκε η δυνατότητα για αναλυτική ενημέρωση των αντιπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων με την κατατοπιστική ομιλία του Προέδρου της ΚΣΕ κ. Ν. Παπαδόδημα για τα τρέχοντα κυνηγετικά ζητήματα και με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΑΡΤΕΜΙΣ από τον Καθηγητή κ. Χ. Θωμαϊδη. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για θέματα που απασχολούν τους απλούς κυνηγούς και τέθηκαν από τους θεσμοθετημένους εκπροσώπους τους.


Σ.Σ: Η Ομοσπονδία μας έστειλε και φωτογραφίες από την εκδήλωση, τις οποίες για τεχνικούς λόγους δεν δημοσιεύουμε εδώ.