ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
«Η ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ»
Αναγνωρισμένο Σωματείο Συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Μέλος της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης
Έδρα: Σιδηρόκαστρο, ΤΚ.62300, Β.Γεωργίου 26, Τηλ.& Φαξ.23230.22410
www.kinigi.gr e-mail:info@kinigi.gr

Σιδηρόκαστρο, Κυρ. 9/7/2005

Αυλαία στο 5ο οικολογικό φεστιβάλ «παρ' όχθην Κερκίνη»



Ήταν κι οι Κυνηγετικές οργανώσεις εκεί!

Έκλεισε τις πύλες του το 5ο οικολογικό φεστιβάλ «παρ' όχθην Κερκίνης» που διήρκησε από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου και οργάνωσαν ο Δήμος Κερκίνης και η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρησης Κερκίνης (ΑΔΕΚ). Με άξονες την ενημέρωση, την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία, το φεστιβάλ συγκέντρωσε και φέτος πλήθος επισκεπτών.

Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή όλων των οικολογικών οργανώσεων (Green peace, WWF, EKBY, Αρκτούρος, ΕΚΠΑΖ, Ορνιθολογική), η αρωγή του Φορέα Διαχείρισης του Υγροτόπου της λίμνης Κερκίνης και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου με την αρωγή της ΣΤ Κ.Ο.Μα.Θ. ήταν όπως πάντα εκεί με τον επιστημονικό συνεργάτη Καλαϊτζή Χρήστο και τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Συλλόγου Ιωάννη Τούσκα ενημέρωναν τους επισκέπτες κι όχι μόνο για τις φιλοπεριβαντολογικές δράσεις της Κυνηγετικής οικογένειας. Στο περίπτερο ο επισκέπτης μπορούσε να δει τα «έργα και ..ημέρες» και γενικότερα την φιλοπεριβαντολογική δράση των Κυνηγετικών οργανώσεων, βιβλία και DVD κυνηγετικού αλλά και εθελοντικού ενδιαφέροντος προσφορά των καταστημάτων του κ. Ιωάννη Τούσκα (βιβλία) και Κώστα Σαμολαδά, στον ηλεκτρονικό Υπολογιστή του συλλόγου οι επισκέπτες μπορούσαν να σερφάρουν σε σελίδες του διαδικτύου να στείλουν ένα μήνυμα στη σελίδα του Συλλόγου κι όχι μόνο. Η εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας είχε κι αυτή το δικό της χώρο, με υλικά πρόληψης και καταστολής κίνδυνων, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία έστειλε και τις ευχές της για την επιτυχία του περιπτέρου στο Φεστιβάλ.

Εκτός από τους χιλιάδες επισκέπτες που ενημερώθηκαν για αυτά το παρόν στο περίπτερο έδωσαν και οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες του νομού μας μαζί με τον επικεφαλής τους και τον τοπικό Ομοσπονδιακό θηροφύλακα κ. Νικόλαο Μουζενίδη.

Το παρόν τους στο Κυνηγετικό περίπτερο έδωσαν και τα μέλη των διοικητικών Συμβουλίων της ΣΤ? Κ.Ο.Μα.Θ. με επικεφαλή των πρόεδρό της κ. Δέλλιο Γεώργιο κι όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων του νομού.

Το βιβλίο των επισκεπτών του περιπτέρου γέμισε από τις παρατηρήσεις τα συγχαρητήρια και τους επαίνους για τους συντελεστές ακόμη μιας επιτυχημένης παρουσίας στο Φεστιβάλ της Κερκίνης των Κυνηγετικών οργανώσεων.

Αποκορύφωμα των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων η συναυλία του Δημήτρη Μπάση.

Στο κλείσιμο του φεστιβάλ, ο λόγος του δημάρχου Κερκίνης κ. Ιάκωβου Ιακωβίδη συμπυκνώνει με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα του και τη φιλοσοφία του:

«Κλείνει και φέτος το οικολογικό φεστιβάλ «παρ' όχθην Κερκίνης». Όπως κάθε χρόνο, πολλοί δημότες μας, άνθρωποι από την γύρω περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν εδώ για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του.

Όλοι εμείς δηλώσαμε παρών στο κάλεσμα του Δήμου Κερκίνης, της ΑΔΕΚ και του ΚΠΕ. Παρών στην ποδηλασία, στο ποδόσφαιρο, στους αγώνες κανό και δρόμου, στη ζωγραφική, στην ημερίδα, στις προτάσεις των οικολογικών οργανώσεων.

Πήραμε το μήνυμα: Προστασία του περιβάλλοντος και ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής μας. Αυτό το μήνυμα, όλοι εμείς, οφείλουμε να το κάνουμε κραυγή και σάλπισμα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Στο καφενείο, στο σύλλογο, στο σπίτι, στη γειτονιά. Η ηχώ του πρέπει να υπερβεί τα σύνορα της χώρας μας γιατί η φύση, όπως και η αγάπη, δεν γνωρίζει όρια και πατρίδα.

Παίρνουμε λοιπόν σήμερα την σκυτάλη και τρέχουμε έως ότου ξανανάψει η φλόγα του 6ου οικολογικού φεστιβάλ και πάλι, εδώ στο λιμανάκι της Κερκίνης για να ξαναζήσουμε αυτή την μοναδική εμπειρία, απαντώντας στο κάλεσμα της φύσης, η οποία, να είσθε σίγουροι, ότι θα μας το ανταποδώσει με τους ήχους της, τα χρώματα της, την ομορφιά της. Ραντεβού λοιπόν τον επόμενο Ιούλιο με υγεία».

Μετά τη τελετή λήξης οι διοργανωτές του Κυνηγετικού Περιπτέρου δεξιώθηκαν τον οικοδεσπότη του οικολογικού Φεστιβάλ κ. Ιάκωβο Ιακωβίδη Δήμαρχο Κερκίνης καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που παραβρέθηκαν εκεί. Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις όλων των ημερών του φεστιβάλ παραθέτουμε πιο κάτω.

Για το γραφείου Τύπου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου και περιφέρειας η Θεά Αρτεμις

Ιωάννης Τούσκας


Σ.Σ: Ο Σύλλογος μας έστειλε και φωτογραφίες από την εκδήλωση. Για τεχνικούς λόγους δεν τις δημοσιεύουμε εδώ.