Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ, ΚΑΝΑΡΗ 22-24
Τηλ: 2610-361.671, 672, Fax: 346.614
www.kynomp.gr Ε-mail: kynomp@hol.gr

Πάτρα, 10/11/2005

Δελτίο Τύπου

Τα ορτύκια της Μάνης

"Κάποτε στην Μάνη στα νεογέννητα παιδιά έδιναν να πιουν «αρδικόαιμα» πιστεύοντας έτσι ότι όταν γίνουν κυνηγοί θα μπορούσαν να βρίσκουν τα ορτύκια με την οσμή. . ."

Το κυνήγι του ορτυκιού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μάνης όπως και η λεβεντιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις παραδόσεις της. Αναπόφευκτα λοιπόν ο τόπος αυτός αφομοιώνει τον οποιονδήποτε ζει και κινείται μέσα σ' αυτόν παρακινώντας τον σ' ένα τρόπο ζωής πλήρως συνυφασμένο με τις αρχές, τα ήθη και τα έθιμα.

Αυτός είναι ο κανόνας της Μάνης, όμως η σύγχρονη εποχή μας πέτυχε και εκεί να κάνει την εξαίρεση.

Το φαινόμενο των ηλεκτρονικών κραχτών δυστυχώς πλήττει βίαια τα τελευταία χρόνια την ιστορία αυτού του τόπου μιας και κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν το κυνήγι σε ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση σ' αυτούς τους «φλιμπεράκηδες» να αλλοιώσουν την παράδοση τόσων χρόνων. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου σε διάστημα μόλις ενάμιση μήνα έχουν ήδη προβεί στην κατάσχεση και υποβολή μηνύσεως για 31 περιπτώσεις παράνομης θήρας με χρήση ηχομιμητικών συσκευών στον Νομό Λακωνίας και στον όμορο Νομό Μεσσηνίας.

Είμαστε παρόντες και θα καταστείλουμε τέτοιου είδους αναίσχυντες ενέργειες που στόχο έχουν να βλάψουν το κύρος μας, την ηθική μας υπόσταση και το τεράστιο έργο που από το υστέρημά μας επιτελούμε για την προστασία, βελτίωση και ανάπτυξη του θηραματικού μας πλούτου και του φυσικού μας περιβάλλοντος γενικότερα.

Είμαστε παρόντες στο να προασπίσουμε το δικαίωμα του μερακλή και ιδεολόγου κυνηγού να ασκεί το κυνήγι των ορτυκιών συνοδεύοντας τα σκυλιά του, απολαμβάνοντας τις φέρμες τους σε μια διαδρομή χιλιομέτρων που ασκεί και το σώμα και όχι σε μια ακτίνα δολοφονικού κύκλου κάποιων δεκάδων μέτρων.

Αν κάποιοι θέλουν να «μαζεύουν πόντους» υπάρχουν πολύ καλά παιχνίδια να τους συστήσουμε και ας αφήσουν τα όπλα...

Ο Πρόεδρος
α.α

Mαρκόπουλος Κωνσταντίνος
Ο Γ. Γραμματέας


Κανελλόπουλος Νικόλαος


Σ.Σ: Η Ομοσπονδία μας έστειλε και φωτογραφίες, τις οποίες για τεχνικούς λόγους δεν δημοσιεύουμε εδώ.