ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εθν.Αντιστάσεως 173-175, Τ.Κ: 55134
ΤΗΛ. (2310) 477.128-9, FAX: 475.301, 473.863
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr


Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
των Νομών Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης διοργάνωσε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2005 στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής Περιφερειακή Συνάντηση μελών των Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων των Νομών Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κασσάνδρας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η άμεση ενημέρωση για τα τρέχοντα κυνηγετικά ζητήματα, η υποβολή προτάσεων και απόψεων και η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου προς όφελος της κυνηγετικής δραστηριότητας και της ενίσχυσης του ρόλου του Κυνηγετικού Συλλόγου. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΚΟΜΑΘ, αλλά και να συζητήσουν εξειδικευμένα θέματα με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το θέμα της γρίπης των πτηνών, το πρόγραμμα βελτίωσης ενδιαιτημάτων, η ανάγκη συνεργασίας των όμορων Συλλόγων, η ανάγκη ενίσχυσης της θηροφύλαξης, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους.

Η Συνάντηση αυτή αποτελεί υλοποίηση σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΜΑΘ και γίνεται στην περιφέρεια για να δοθεί η αντικειμενική δυνατότητα σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. να πάρουν μέρος και να εκφράσουν τις απόψεις τους, χωρίς την πίεση του χρόνου, πράγμα που δεν είναι εφικτό να γίνει στη Γενική Συνέλευση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Δ.Σ των Κυνηγετικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Χαλάστρας, Επανωμής, Σταυρού, Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου, Κασσάνδρας, Πολυγύρου, Αρναίας, Μουδανιών, Ορμύλιας καθώς επίσης και ο υπ. Θήρας του Δασαρχείου Κασσάνδρας.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες συναντήσεις έχουν γίνει στην Πτολεμαϊδα, στην Ξάνθη, στην Ορεστιάδα, στα Σέρβια Κοζάνης, στο Νευροκόπι Δράμας, στη Νάουσα και στο Λιθότοπο Σερρών, ενώ επίσης την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη.