Η ενημέρωση των Ελλήνων Κυνηγών

Internet  Περιοδικά  Εφημερίδες  Οδηγοί Αγοράς  Εκθέσεις  Τηλεόραση  Ραδιόφωνο  Βιβλία 


Internet Aρχή Σελίδας

Η πιό έγκαιρη ενημέρωση των κυνηγών γίνεται μέσα από το Internet. Δείτε π.χ τα παρακάτω Ελληνικά sites:
www.ksellas.gr - Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ).
www.akokd.gr - Α' Κυν.Ομοσπονδία Κρήτης & Δωδεκαννήσου (ΚΟΚΔ).
www.bkoa.gr - Β' Κυν.Ομοσπονδία Αρχιπελάγους (ΚΟΑ).
www.gkop.gr - Γ' ΚΟ Πελοποννήσου (ΚΟΠ).
www.dkose.gr - Δ' ΚΟ Στερεάς Ελλάδας (ΚΟΣΕ).
www.ekoe.gr - Ε' Κυν.Ομοσπονδία Ηπείρου (ΚΟΗ).
www.hunters.gr - ΣΤ' ΚΟ Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ).
www.zkoth.gr - Ζ' ΚΟ Θεσσαλίας και Ν.Σποράδων (ΚΟΘ).
www.orion.net.gr - ΩΡΙΩΝ, το Δίκτυο των Κυνηγών.
www.e-artemis.gr - Η κοινωνία των Κυνηγών
www.kynigos.net.gr - Γιώργος Σουρλάγκας
www.gpeppas.gr - Γιώργος Πέππας
kynigetikes.selides.org - Τάκης Πέππας
www.ihunt.gr - Το Κυνήγι στο internet
Karteri.wordpress.com - Karteri
kentayros.wordpress.com - Κένταυρος Χείρων
oplognosia.com - Oplognosia
www.hunter.gr - το site που είσαστε τώρα...
Πέρα από τα παραπάνω υπάρχουν αρκετά ακόμα αξιόλογα Ελληνικά sites και blogs. Θα τα βρείτε όλα μαζεμένα στη σελίδα links του Hunter.Gr.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και να γραφτείτε στα διαδικτυακά κυνηγετικά φόρουμ:
E-Artemis
AlectorisGraeca
Go4Hunt.gr
HuntersLife.gr new
KynigosNet
Δεκάδες κυνηγοί από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν και ανταλλάσσουν καθημερινά πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά το Κυνήγι.


Περιοδικά Aρχή Σελίδας

Μια καλή (αλλά όχι έγκαιρη) πηγή ενημέρωσης είναι τα κυνηγετικά περιοδικά που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Τα αναφέρω με τυχαία σειρά:

Κυνηγεσία & Κυνοφιλία (Μηνιαίο) Το ιστορικό περιοδικό εκδίδεται τα τελευταία χρόνια υπό νέα διεύθυνση. Στους αρθογράφους του περιλαμβάνονται και οι Μηνάς Ιορδάνογλου, Σοφοκλής Κοσκινάς, Στ.Καβαθούλης κ.ά. Η ιστοσελίδα του περιοδικού είναι: www.kynigesia.gr

Κυνηγός & Φύση (Μηνιαίο) Στις σελίδες του θα διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα από τους Ευάγγελο Χατζηνίκο, Μπάμπη Αιγινήτη, Θανάση Κυριτσάκα, Γιώργο Κόντη, Γιάννη Λοβέρδο, Νίκο Υφαντή, Θωμά Πετρόχειλο, κ.ά. Η ιστοσελίδα του περιοδικού είναι: www.knf.gr και www.go-outdoor.gr. Στην ίδια διεύθυνση θα δείτε και τα υπόλοιπα έντυπα που εκδίδει η ίδια εταιρία.

Αρτεμις (Διμηνιαίο) Το περιοδικό αυτό όπως και μερικά ακόμα (Βυθός, Ψάρεμα κ.ά) εκδίδεται από την εταιρία Εκδόσεις Βαρβέρη. Στις σελίδες του θα διαβάσετε κείμενα από τους Στέλιο Αποστολάκο, Χάρη Αρχοντάκη, Ανανία Αποστολίδη, Αντώνη Γερολυμάτο, Δημήτρη Μακρυγιάννη, Σπύρο Κάκο, κ.ά. Η ιστοσελίδα της εταιρίας είναι: www.varveris.gr.

Hunter Passion (Μηνιαίο) Πρωτοκυκλοφόρησε 26/11/2012. Στα στελέχη του περιλαμβάνονται οι Γιώργος Τσαμαντάκης, Χρήστος Χατζιώτης, Αχιλλέας Γιάπος, Γαβριήλ Νιάνιος, Φώτης Πεσίλης, Νίκος Βλαχόπουλος, Αρης Χελάς, Κων/νος Μουστακίδης, κ.ά. Η ιστοσελίδα του περιοδικού είναι: www.hunterpassion.gr και facebook.com/HunterPassion.

Κυνηγόσκυλα (Διμηνιαίο) Το περιοδικό εκδίδεται από τον ίδιο όμιλο που εκδίδει και το "Εθνος-Κυνήγι". Στις σελίδες του θα βρείτε εξαιρετικές φωτογραφίες από τις πιό γνωστές αλλά και απίθανες ράτσες σκύλων και θα διαβάσετε τα σχετικά άρθρα του Νίκου Φωτακόπουλου, Νικήτα Κυπρίδημου, Αντώνη Μπληζιώτη κ.ά. Το e-mail του περιοδικού είναι kinigoskila@pegasus.gr

Θηρευτής & Φύση (Μηνιαίο) Το περιοδικό εκδίδεται από το 2002 στο Λουτράκι Κορίνθου, σε 10 τεύχη ετησίως. Πλέον κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα (πλην Αθήνας) καθώς και στην Κύπρο. Κυκλοφορεί επίσης και συνδρομητικά οπουδήποτε. Στην ιστοσελίδα του περιοδικού (www.thireutis.gr) μπορείτε να διαβάσετε on-line μερικά από τα παλαιότερα τεύχη του.

Κυνηγετικές Ειδήσεις Δεν είναι περιοδικό, πρόκειται για τη μηνιαία εφημερίδα που εκδίδει ανελλειπώς εδώ και δεκαετίες η οικογένεια Τσαγκανέλια. Η ετήσια συνδρομή (12 τεύχη) είναι μόνο 15€. Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (www.kynidisis.gr) θα βρείτε αρκετά πλήρη τεύχη, ακόμα και το τεύχος Νο1 του 1978!

Κυνηγετικά Νέα Μια καινούρια εβδομαδιαία εφημερίδα για το Κυνήγι που πρωτοκυκλοφόρησε την 31/7/2013. Θα τη βρείτε στα περίπτερα όλης της χώρας και κοστίζει μόλις 1,30€. Εκδίδεται από την ίδια εταιρία που εκδίδει και το περιοδικό Κυνηγεσία & Κυνοφιλία. Αρχισυντάκτης είναι ο Δημήτρης Στριλάκος ενώ στις σελίδες της θα διαβάσετε επίσης άρθρα των Μηνά Ιορδάνογλου, Σοφοκλή Κοσκινά, Γεωργίας Μελανίτου, Δημήτρη Μιλτιάδη, κ.ά. Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (www.kynigetikanea.gr) είναι αναρτημένα τα πρωτοσέλιδά της.


Ενθετα Εφημερίδων Aρχή Σελίδας

Μια άλλη πολύ καλή πηγή ενημέρωσης των κυνηγών είναι τα εβδομαδιαία ένθετα περιοδικά των εφημερίδων "Εθνος" και "Ελεύθερος Τύπος".

Εθνος-Κυνήγι: (www.diananews.gr και www.ethnos.gr/entheta...)
Το Εθνος-Κυνήγι κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη μαζί με την εφημερίδα "Εθνος".
Ιστορικά στοιχεία:
Το τεύχος Νο1 κυκλοφόρησε την 17/12/1999 υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Χαρβαλιά. Ήταν σε μεγάλο μέγεθος (εφημερίδας) και μηνιαίο. Σύντομα έγινε 15ήμερο και κυκλοφορούσε κάθε 2η Παρασκευή, ενώ από το τεύχος Νο23, της Πεμ.16/11/2000, άρχισε να κυκλοφορεί κάθε 2η Πέμπτη. Από το τεύχος Νο51, της Πεμ.13/12/2001, κυκλοφορεί σε μικρό μέγεθος (περιοδικού) ενώ από το τεύχος Νο68, της Τετ.7/8/2002, έγινε εβδομαδιαίο και κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη, μέχρι σήμερα. Στη διεύθυνση του περιοδικού, τον Γ.Χαρβαλιά διαδέχτηκε ο Δημήτρης Στριλάκος και πρόσφατα (καλοκαίρι 2013) ο Αντώνης Μπληζιώτης.

Τύπος-Κυνήγι: (www.e-typos.com/gr/e-typos-simera/?cid=6)
Το Τύπος-Κυνήγι κυκλοφορούσε κάθε Τετάρτη μαζί με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Τον Μάρτιο του 2015 διακόπηκε εκ νέου η κυκλοφορία του.
Ιστορικά στοιχεία:
Πρωτοκυκλοφόρησε το 2001 με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, αρχικά ήταν μηνιαίο, έγινε για λίγο 15ήμερο και ξαναγύρισε σε μηνιαίο. Από το τεύχος 124 (11/3/2009) έγινε εβδομαδιαίο και κυκλοφορούσε κάθε Τετάρτη. Έκλεισε απότομα μαζί με την εφημερίδα στο τεύχος Νο138 (17/6/2009) ??
Ξεκίνησε πάλι να κυκλοφορεί εκ νέου, ως εβδομαδιαίο, αρχίζοντας την αρίθμηση των τευχών του από το Νο1, την Τετ.11/11/2009, μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο που επανεκδόθηκε υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Με τη μορφή αυτή κυκλοφορούσε κάθε Τετάρτη, υπό την αιγίδα πάντα του Απόστολου Αντωνάκη, έως τον Μάρτιο του 2015.

Για ιστορικούς μόνο λόγους παρατίθενται και τα παρακάτω:

Απογευματινή-Κυνήγι: (www.apogevmatini.gr/kynigi)
Το Απογευματινή-Κυνήγι κυκλοφορούσε κάθε Τρίτη μαζί με την εφημερίδα "Απογευματινή". Το τεύχος Νο1 κυκλοφόρησε την 12/8/2009 με επικεφαλή τον Απόστολο Αντωνάκη, προερχόμενο από το Τύπος-Κυνήγι που μόλις είχε κλείσει. Από το τεύχος Νο12 (4/11/2009) που ο κ.Αντωνάκης ξαναγύρισε στο νέο Ελ.Τύπο, το ένθετο της Απογευματινής συνέχισε να εκδίδεται υπό την εποπτεία του Λευτέρη Κακαβούλη. Διακόπηκε η κυκλοφορία του στο τεύχος Νο52 την 17/8/2010 και λίγο αργότερα έκλεισε οριστικά η Απογευματινή.

Κυνήγι-Περιβάλλον: (www.hunters.gr)
Το Κυνήγι-Περιβάλλον κυκλοφορούσε το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα μαζί με την εφημερίδα "Μακεδονία", με την υποστήριξη της ΚΟΜΑΘ. Διακόπηκε η κυκλοφορία του στο 7ο τεύχος, τον Μάϊο του 2007.

Το Βήμα - Hunter (http://tovima.dolnet.gr/front_page.php?fyllo=14023§ion=I)
Το Βήμα κυκλοφόρησε την 23/11/2003 με κυνηγετικό ένθετο υπό την επωνυμία "Το Βήμα - Hunter" και κεντρικό τίτλο "Ολα για το Κυνήγι". Ελπίζουμε η προσπάθεια να έχει συνέχεια κάποια στιγμή.


Οδηγοί αγοράς Aρχή Σελίδας

Πολύ χρήσιμοι είναι οι κυνηγετικοί κατάλογοι - οδηγοί αγοράς που εκδίδονται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Παραθέτω κάποια ενδεικτικά στοιχεία από λίγο παλαιότερες εκδόσεις τους:

Τίτλος:AboutΚυνήγι & ΚυνοφιλίαΕθνος-ΚυνήγιΟπλογνωσία
Εκδοση:Ιούλιος 2011Νοέμβριος 2010Δεκέμβριος 2010Φεβρουάριος 2012
Σελίδες:576690610324
Κόστος:18 €22 €18,5 €9,90 €
Εταιρία: O'Nel ΑΕ Λ.Κακαβούλης
(Κυνηγός & Φύση κλπ)
Α-Ω Εκδόσεις ΕΠΕ
(Κυνηγεσία & Κυνοφιλία)
Πήγασος Εκδοτική ΑΕ
(Εθνος-Κυνήγι κλπ)
Πήγασος Εκδοτική ΑΕ
(Εθνος-Κυνήγι κλπ)
Συνοδευτικά: ? Κυάλια, DVD, εκπτωτικό κουπόνι Φακός με led --
Επικοινωνία: Τηλ: 210.7755.464
Fax: 210.7785.776
E-Mail: info@onel.gr
URL: www.go-outdoor.gr
Τηλ: 210.6894.086
Fax: 210.6859.039
E-Mail: kyn@alfa-omega.gr
URL: www.alfa-omega.gr
Τηλ: 210.6061.202
Fax: 210.6061.275
E-Mail: kynigi@pegasus.gr
URL: www.diananews.gr
Τηλ: 210.6061.202
Fax: 210.6061.275
E-Mail: kynigi@pegasus.gr
URL: www.diananews.grΚυνηγετικές εκθέσεις Aρχή Σελίδας

Κάθε χρόνο διοργανώνονται δύο κυνηγετικές εκθέσεις συνήθως την Ανοιξη. Αξίζει να επισκέπτεστε τις εκθέσεις αυτές γιατί:
- βλέπετε από κοντά όλα τα κυνηγετικά είδη και νέα προϊόντα,
- βλέπετε κυνηγετικά σκυλιά σε μικρές εκθέσεις μορφολογίας,
- μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τιμές και να αγοράσετε με έκπτωση "λόγω έκθεσης",
- συναντάτε τους γνωστούς σας και κάνετε "καφενείο" με τα θέματα της επικαιρότητας,
- μαζεύετε προσπέκτους

Εκθεση: Outdoor Expo 2014
Κυνήγι, ψάρεμα, σκοποβολή, κυνοφιλία
Natex 2014
Κυνήγι, Ψάρεμα, Σκάφος, Κατάδυση, Κάμπινγκ
Ημερ/νίες: Πεμ 27 - Κυρ 30 Μαρτίου 2014 Πεμ 3 - Δευτ 7 Απριλίου 2014
Εκθεσιακό Κέντρο: MEC
Λ.Λαυρίου 301, Γλυκά Νερά - Παιανία
Ξιφασκία
Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού - Λ.Ποσειδώνος
Διοργανωτής: Theasis Expo Εκδόσεις Βαρβέρη
Επικοινωνία: Τηλ: 210.9984.920
Fax: 210.........
E-mail: outdoorexpo@outdoorexpo.gr
URL: www.outdoorexpo.gr
Τηλ. 210-7250.981
Fax: 210-7258.787
E-mail: natex@varveris.gr
URL: www.natex.gr
Σχόλια: Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά το 2014 και τελεί υπό την αιγίδα της Κυν.Συν.Ελλάδος, της ΠΕΒΕΚΕ, κλπ.
Ψυχή της έκθεσης είναι ο Λευτέρης Κακαβούλης.
(μέχρι το 2011 στο MEC ελάμβανε χώρα η Diana)
Η έκθεση που πραγματοποιείται για 28η χρονιά, επικεντρώνεται περισσότερο στη θάλασσα και το ψάρεμα. Θα βρείτε επίσης είδη Κυνηγίου, καταδύσεων, κάμπινγκ, είδη επιβίωσης, εκδρομικά, κ.ά.Τηλεόραση Aρχή Σελίδας

Σε αρκετά περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζεται η ημίωρη εκπομπή "Outdoor" με θέμα το Κυνήγι, το Ψάρεμα και γενικότερα τις δραστηριότητες στη Φύση. Παρουσιάζει ενδιαφέροντα θέματα και σκηνές από διάφορες στιγμές της κυνηγετικής ζωής. Περισσότερα στοιχεία διαβάστε στην ιστοσελίδα της εταιρίας Ο'Nel AE.

Στο κανάλι ΤηλεΑστυ υπάρχει κυνηγετική εκπομπή κάθε Πέμπτη στις 20:00-21:00. Ταυτόχρονα μεταδίδεται και στο internet στη διεύθυνση: www.tilesport.tv. Το ΤηλεΑστυ συμμετέχει και στο πακέτο του δορυφορικού Hellas Sat το οποίο εκπέμπει ελεύθερα.Ραδιόφωνο Aρχή Σελίδας

Στο ραδιόφωνο SENTRA 103.3 FM, κάθε Παρασκευή στις 18:30, παρουσιάζεται η κυνηγετική εκπομπή "Κυνηγοί στη Σέντρα", από τους συντελεστές του ένθετου περιοδικού "Εθνος-Κυνήγι" (www.diananews.gr). Η εκπομπή αναμεταδίδεται σε επανάληψη Σάββατο και Κυριακή στις 05:00. Ο Σταθμός εκπέμπει μόνο στην ΑττικοΒοιωτία αλλά μπορείτε να ακούσετε το πρόγραμμά του και από την ιστοσελίδα του (www.sentragol.gr).

Στην Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία, παρουσιάζεται κυνηγετική εκπομπή κάθε Σάββατο και Κυριακή από 5:00-8:00 το πρωϊ. Η εκπομπή λέγεται "Πρωϊνές Ιχνηλασίες", τελεί υπό την αιγίδα του περιοδικού "Κυνηγεσία & Κυνοφιλία" και της εφημερίδας "Κυνηγετικά Νέα".
Συχνότητες εκπομπής:
Ακαρνανικά: 88.9, 91.3, 97.3
Χορτιάτης: 88, 90, 92, 93.9, 95
Πάρνηθα: 91.6, 93.6, 95.6, 102.9
Υμηττός: 101.8, 103.7, 105.8, 90.9, 107
Πήλιο: 92.8, 94.8, 96.8, 107.1
Ιστοσελίδα: www.hprt.gr.

Το Καταφύγιο Των Κυνηγών. Το ραδιοφωνικό ραντεβού των κυνηγών κάθε Δευτέρα 20.00-22.00 στο www.radiomax.gr
Η ιστοσελίδα της εκπομπής: facebook.com/ToKatafugio

Στο ραδιόφωνο του Nova Spor FM 94,6 παρουσιάζεται κυνηγετική εκπομπή με τίτλο "Αποδράσεις" κάθε Σάββατο 5:00-7:00 το πρωϊ. Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Λευτέρης Κακαβούλης και Λάμπρος Χαβέλας του περιοδικού Κυνηγός & Φύση.

Στο ραδιόφωνο του Χρήμα FM 107,7 στη Θεσαλονίκη, παρουσιάζεται κυνηγετική εκπομπή κάθε Πέμπτη 3 με 4 το μεσημέρι. Η εκπομπή λέγεται "ΠΑΡΑΘΥΡΟ στη ΘΗΡΑ" και τελεί υπό την αιγίδα της ΣΤ'ΚΟΜΑΘ. Στην παρουσίαση και στην επιμέλεια οι Περικλής Μπίρτσας και Κυριάκος Σκορδάς. Ο Σταθμός ακούγεται σε όλη την Κεντρική και σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Σημείωση: Οι σταθμοί και οι ώρες των εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο αλλάζουν συχνά και συνήθως πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Παρακαλώ, θεωρήστε ότι οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενδεικτικές και ενημερώνεστε από τα παραπάνω sites των περιοδικών.


Βιβλία Aρχή Σελίδας

Παραθέτω κάποια δωρεάν βιβλία για τους κυνηγούς, από τις αρμόδιες αρχές Ελλάδας και Κύπρου.

Εδώ είναι ο "Κυνηγετικός Οδηγός" του δικού μας υπουργείου, αναρτημένος στη σελίδα της ΚΣΕ:
http://www.ksellas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=192&Itemid=237&lang=el
Είναι 157 σελίδες, περίπου 5ΜΒ.

Εδώ είναι η "Κυνηγετική Επιμόρφωση", από το Ταμείο Θήρας του Υπ.Εσωτερικών της Κύπρου:
http://www.moi.gov.cy/moi/wildlife/wildlife_new.nsf
Πατήστε αριστερά στο εξώφυλλο του βιβλίου. Στη σελίδα που ανοίγει έχει λινκ στο κάτω μέρος για κατέβασμα σε μορφή pdf. Είναι 515 σελίδες, 31ΜΒ.

Και βέβαια να μην ξεχάσουμε το "Κυνηγετικό Εγχειρίδιο" (318 σελίδες, 10ΜΒ) και τους "Πανθηρες" της ΚΟΜΑΘ:
http://www.hunters.gr/2013/11/ψηφιοποιήθηκαν-όλα-τα-βιβλία-πανθηρα/


Αν κάτι ξέχασα σας παρακαλώ να μου το υπενθυμίσετε με ένα e-mail.

Νίκος Παπαϊωάννου